HR

Banen bij de overheid aantrekkelijker dan ooit

1 min lezen

Werken voor Nederland. Dat is het motto waarmee de overheid druk op zoek is naar personeel.

Mensen met hart voor de publieke zaak en oog voor de vele voordelen die een baan bij het Rijk biedt. Om de volgende redenen zijn banen bij de overheid populairder dan ooit.

Honderden leuke banen

Heb jij wel eens overwogen om te werken bij de overheid op het gebied van beleid en bestuur? Dan kun je op dit moment je hart ophalen. Of je nu aan de slag wilt binnen de openbare orde en veiligheid, de zorg, ruimtelijke ontwikkeling of milieu: online zijn honderden vacatures te vinden waarmee de overheid talentvolle ambtenaren in huis wil halen.

Rijke kansen om jezelf te ontwikkelen

Werken bij de overheid betekent werken aan jezelf. Als geen ander weten de organisaties die Nederland besturen hoe belangrijk het is om te investeren in de ontwikkeling van mensen. Noodzakelijk zelfs, als je vooruit wilt komen. Het volgen van trainingen, cursussen en opleidingen is hierdoor een standaard onderdeel van de arbeidsovereenkomst.

Niets stoffig en ouderwets

De stoffige, ouderwetse overheid die achter het bedrijfsleven aanhobbelt… Dit beeld is gelukkig al lang verleden tijd. Met moderne campagnes en wervingsmethoden probeert de overheid mensen aan te trekken die als een frisse wind door de verschillende branches waaien. Denk daarbij aan ambitieuze en hooggeschoolde ICT’ers, researchers en beleidsmakers. Teams verjongen en werkmethoden moderniseren.

Alles goed geregeld

Aan goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden geen gebrek als je een baan vindt bij de overheid. Veel zaken zoals pensioen, (ouderschaps)verlof en opleidingsmogelijkheden zijn erg goed geregeld. Natuurlijk gebeurt het vaak dat een baan in het bedrijfsleven meer oplevert als je naar het salarisstrookje kijkt, maar de stabiele inkomsten en extra’s zoals vakantiegeld en een dertiende maand bij de overheid, maken dat voor veel mensen goed.

Maatschappelijke bijdrage

Natuurlijk zijn er nog meer redenen om voor een baan bij de overheid te kiezen. Je vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw werk een maatschappelijke relevantie heeft of je wilt een goede balans tussen werk en privé. Ieder jaar weer scoren overheden goed op de ranglijsten van beste werkgevers. Van gemeentes, ministeries tot buurtzorg en waterschappen.

Vacatures genoeg op dit moment!

Bron: Jobbird