Marketing

De ideale website voor je bedrijf: waar moet de site aan voldoen?

1 min lezen

Iedere ondernemer heeft weer andere wensen, behoeften, eisen en verwachtingen bij het ontwikkelen van een site voor zijn of haar bedrijf.

Dit komt omdat iedere ondernemer en ieder bedrijf anders is, waardoor de ideale website voor iedere ondernemer en ieder bedrijf ook weer anders is. Wil jij een site laten maken voor je bedrijf, maar weet je eigenlijk niet zo goed aan welke eisen jouw ideale site moet voldoen? Dan helpen wij je graag op weg, want in dit artikel lees je drie algemene eisen waar een goede site in ieder geval aan moet voldoen.

1. De site moet bij je bedrijf passen

Een site streeft een bepaald doel na voor je bedrijf. Dit kan het verkopen van een of meerdere producten zijn, maar ook het promoten van je organisatie, het geven van voorlichting en ga zo maar door. De ideale site van jouw bedrijf moet in ieder geval het belangrijkste doel van het online visitekaartje dienen, wat dit doel ook is. Moeten er producten verkocht worden op de site, dan moet dit wel mogelijk zijn met het design en de indeling.

2. De site past bij de doelgroep

Of je nu jongeren bedient met jouw bedrijf of de belangrijkste doelgroep van je organisatie 65-plussers is: de website van je bedrijf moet bij je doelgroep passen. Afhankelijk van de specifieke wensen van je doelgroep en het internetgebruik van jouw doelgroep laat je een site ontwikkelen voor je bedrijf, zodat je zeker weet dat deze site bij jouw doelgroep past.

3. De site is gebruiksvriendelijk

Iedere site moet gebruiksvriendelijk zijn, wat betekent dat de site eenvoudig te gebruiken is. Op een goede site verdwaal je niet, vind je snel waar je naar op zoek bent en hoef je niet lang te wachten tot pagina’s ingeladen zijn. Het maakt niet uit wat je doet en wie je doelgroep is: een site moet gebruiksvriendelijk zijn.

Laat je jouw site maken door een professional, bijvoorbeeld door Liveinfive.nl, dan weet je zeker dat je een gebruiksvriendelijke site afneemt.