Tips

Digitale camera voor zakelijk gebruik

2 min lezen

Overweegt u als ondernemer een digitale camera voor zakelijk gebruik? Cameratools.nl zet 5 mogelijkheden voor u op een rij.

Als ondernemer bent u dagelijks bezig met uw core business. U doet waar u goed in bent. Begrijpelijk. Tegelijk bent u continu op zoek naar manieren om meer waarde toe te voegen. Overweeg dan eens een professionele digitale camera, voor zakelijk gebruik.

Een digitale camera voor zakelijk gebruik biedt veel mogelijkheden. Schiet professionele beelden voor uw klanten tijdens een bijeenkomst of congres en biedt ze aan als ‘service van de zaak’: uw moeite zal gewaardeerd worden. Of maak zelf foto’s voor op uw website of brochures. Leg ook de mooiste momenten vast, zoals de opening van een nieuw pand of de uitreiking van een prijs. Cameratools.nl zet vijf mogelijkheden voor u op een rij.

1.Spiegelreflexcamera

Een spiegelreflexcamera heeft een lens en spiegelsysteem dat u kunt verwisselen. U kijkt door de lens. Het voordeel van een spiegelreflexcamera is dat u veel handmatig kunt instellen én veel accessoires en objectieven zelf naar wens kunt toevoegen. Zo schiet u de perfecte foto. Uitdaging kan zijn om alle instellingen juist te zetten. Kiest u voor een spiegelreflexcamera? Zorg dan dat u over de nodige knowhow beschikt.

2.Systeemcamera

Kent u het kleinere broertje van de spiegelreflexcamera al? Dit is de systeemcamera. Een systeemcamera heeft geen spiegel en geen prisma, maar wel een grote sensor en verwisselbare objectieven. Krachtige processoren garanderen optimale prestaties. Systeemcamera’s zijn eenvoudiger in gebruik dan spiegelreflexcamera’s en ideaal voor beginnende en semiprofessionele fotografen.

3.Compactcamera

Het gemak van een professionele camera, maar dan handzamer? Kies dan voor een compactcamera. Dit zijn kleinere camera’s, die u eenvoudig overal mee naartoe neemt. Denk aan een zakelijke bijeenkomst of congres. Ook zijn compactcamera’s vaak eenvoudig in gebruik, terwijl u tegelijk profiteert van optimale beeldkwaliteit.

4.Videocamera

De uitreiking van een business-gerelateerde prijs? De opening van een nieuw pand voor uw bedrijf? Tijdens uw carrière doen zich waarschijnlijk tal van gebeurtenissen voor die u het liefst vastlegt op video. Kies dan voor een videocamera. Of u nu kiest voor een camcorder of professionele videocamera voor broadcast-kwaliteit: het beeld is met een speciale videocamera altijd vele malen beter dan wanneer u met uw smartphone filmt.

5.360 degrees camera

Wilt u echt iets bijzonders neerzetten? Kies dan voor een 360 degrees camera. Hiermee maakt u 360 graden foto’s én films. Leuk voor bijvoorbeeld social posts op Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+. Maar denk ook aan uw (maandelijkse) nieuwsbrief. Laat uw klanten het moment beleven alsof zij er zelf bij waren. Bijkomend voordeel: een 360 degrees camera is lekker compact en eenvoudig in gebruik.

Eén druk op de knop

Professionele foto’s schieten, moeilijk? Niets is minder waar. Er bestaan tal van professionele camera’s waarbij u met één druk op de knop al fantastische foto’s kunt maken. Vraag de specialist in de winkel of webshop om aanvullend advies.