Ondernemen

Liberalen versus Conservatieven

3 min lezen

Waarom liberalen en conservatieven verschillend zijn.

Heel Amerika worstelt met de vraag op wie ze moeten stemmen: Clinton of Trump? De tegenstelling tussen beide kandidaten is enorm, maar één ding hebben ze gemeen: ze worden allebei niet gezien als de ideale president. Clinton wordt gezien als conservatief, behoudend en niet te vertrouwen. Trump wordt afgeschilderd als gevaarlijk voor de wereldvrede, narcistisch en ook niet te vertrouwen.

De tegenstelling die we tussen Clinton en Trump zien geldt niet alleen voor deze twee kandidaten, maar komt in meer landen voor. In Engeland woedt de strijd tussen Conservatief en Labour, in Frankrijk tussen de socialisten en de rechts-liberalen. In Duitsland gaat de strijd tussen de Christelijke of de Socialistische partij. In Nederland is de natuurlijke tegenstelling Rutte rechts en Roemer links.

Waar komen deze tegenstellingen toch vandaan? Heeft het alleen te maken met de politieke overtuiging die niet verenigbaar is, of steekt er meer achter? Als we dit fenomeen in de politiek tegenkomen, spelen dezelfde processen van natuurlijke tegenstelling zich dan ook af in het bedrijfsleven? Heeft elk bedrijf zijn eigen Clinton of Trump in dienst? Behoort u tot de liberalen of juist tot de conservatieven en wilt u weten hoe dat komt?

Wat is de oorzaak?

Sommige breinen zijn “conservatief” opgevoed en houden niet van verandering, andere breinen zijn “liberaal” opgevoed en vinden verandering juist een uitdaging. “Conservatieve breinen” worden gezien als behoudend en “liberale breinen” staan voor vrijheid van het individu en zijn vaak meer vooruitstrevend.

We kennen allemaal wel mensen in onze omgeving, op het werk of in de vriendenkring, die of altijd wel in zijn voor iets nieuws, of die alles het liefst bij het oude laten. We kennen ook mensen die niet goed met anderen kunnen samenwerken en anderen die een allemansvriend zijn. Elke organisatie kent deze tegenstellingen zowel binnen directies, managementteams en tussen afdelingen. De neurowetenschap heeft ontdekt dat dit fenomeen van conservatieve of liberale breinen niets te maken heeft met leeftijd, intelligentie of waar iemand geboren is.

De essentiële vraag is hoe deze tegenstelling tussen mensen opgelost kan worden.

Je kunt een gedachte, mening en overtuiging niet fysiek vastpakken en vaak weten we ook niet hoe ze gevormd zijn of wat de basis is. Des te opmerkelijker is het dat wanneer iemand het niet met ons eens is, we wel op de barricade gaan staan om onze mening met hand en tand verdedigen. Het brein is dan niet meer voor rede vatbaar en zal, koste wat kost, de ingenomen positie verdedigen. Deze basisfunctie van het brein blokkeert maar al te vaak goede ideeën, vooruitgang en een constructieve samenwerking.

Vanuit de neurowetenschap is bekend dat een gedachte, mening en overtuiging niets anders is dan neurale verbindingen en dus een product van het brein. Onze overtuigingen worden grotendeels gevormd door een combinatie van complexe zaken zoals:  genetische aanleg, vaste structuren in het brein, opvoeding, vrienden en omgevingsfactoren. Een gedachte, mening of een overtuiging is dus vaak het product van de invloed van anderen en zelden tot stand gekomen door ons eigen rationele denkproces. Dus waarom zouden we daar nog aan vasthouden als het in de basis niet onze eigen rationele mening is?

Succesvolle samenwerking tussen mensen.

Wanneer partijen zoals directie- en managementteams of collega’s tegenover elkaar komen te staan zowel in de politiek als in bedrijven, leidt dat met zekerheid tot een hopeloze situatie. Belangrijke veranderingen worden tegengehouden en het gemeenschappelijk doel is ver te zoeken.

Het brein speelt een essentiële rol in hoe mensen reageren op een verandering, nieuwe situatie of een wijziging. Je kunt mensen indelen in twee verschillende hoofdgroepen:

  • “conservatief” of “liberaal”. In het limbisch gestel, ook wel het zoogdierenbrein genoemd, zit het angstcentrum en het beloningscentrum. Het bijzondere is dat als je een mens aansluit op een fMRI scanner, het heel goed zichtbaar is of iemand “conservatief” of “liberaal” is.
  • Conservatieve breinen houden van vaste kaders en zullen primair vanuit het angstcentrum reageren op veranderingen. Een liberaal brein ziet veranderingen juist als een uitdaging waardoor het beloningscentrum wordt geactiveerd. Wanneer het angstcentrum geactiveerd wordt, verstaat het geen feiten, logica en argumenten. Beide groepen zullen dus op een specifiek andere manier benaderd moeten worden. Wordt dat niet gedaan dan nemen de breinen een grondpositie aan waarin tegenstellingen worden uitvergroot, er niet naar de overeenkomsten kan worden gekeken en mensen tegenover elkaar komen te staan waardoor vooruitgang wordt gesaboteerd.

Wij leren liberalen en conservatieve leiders, ondernemers, CEO’s, leidinggevenden en ZZP’ers hoe je, door de inzet van de universele breinwetten, liberale en conservatieve breinen effectief kunt aansturen, constructief kunt laten samenwerken en hoog oplopende geschillen kunt oplossen.

Herkenbaar? Doe dan alvast de Neuro Quotiënt TEST en ontvang automatisch via e-mail gratis de 7 whitepapers, die meer inzicht geven in hoe het menselijk brein werkt.

Marcel Bos

Over de auteur
Neuro wetenschappelijke inzichten maken een essentieel verschil bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Mijn trackrecord over de afgelopen 30 jaar is een gemiddelde rendementsverbetering van €250.000 per 50 Fte. Ik ben een expert in het realiseren van zakelijk succes op een begrijpbare, snelle en doel zekere wijze. Ruim 350 DGA’s, C-level managers en professionals hebben succesvol het programma gevolg. Ik treed regelmatig op als gastspreker en ben auteur van diverse artikelen op het gebied van neuro wetenschappelijke inzichten in relatie tot zakelijk en persoonlijk succes. Aanvullende informatie om jouw business te laten groeien en jouw carrière in een stroomversnelling te brengen kun je vinden op: www.sparkwise.nl.
artikelen
Gerelateerde artikelen
Ondernemen

4 vragen voor als het niet goed gaat met je onderneming

2 min lezen
Ondernemen

Moeiteloos je project afronden met deze 7 stappen

5 min lezen
Ondernemen

Hoe verwachtingenmanagement tijd bespaart

3 min lezen