Ondernemen

Netwerkborrels? Heel af en toe!

1 min lezen

Als je toch een keer IRL een klant binnen wilt halen, kan een bezoek aan een netwerkborrel nuttig zijn.

Veel ondernemers vinden het eng om daar nieuwe contacten te leggen. En daardoor wordt het niet zo snel een succes. Ik pleit er altijd voor om alleen netwerkborrels te bezoeken waar je contacten kunt opdoen met potentiële nieuwe klanten.

Als je nou voor de netwerkborrel een lijstje samenstelt met mensen en/of bedrijven waarvoor je een product of dienst hebt waarmee je hen heel erg kunt helpen en je neemt je voor om met tenminste één van de mensen van je lijstje een gesprek aan te knopen, dan is dat je eerste focus.

Zodra je dat doel hebt bereikt, is er nog alle tijd om gezellig te babbelen met de vakbroeders of mensen die je lang niet gesproken hebt. Dan is je netwerkborrel én nuttig én heb je een leuke middag of avond.

Te veel netwerkborrels aflopen vind ik niet slim. Het gaat om de toegevoegde waarde. Is die er niet? Ga dan niet en blijf lekker thuis. Het heeft geen enkele zin om naar een netwerkborrel te gaan met de instelling ‘wie weet of ik er nog wat aan heb’. Ga eens eerlijk na wat de netwerkborrels die je afgelopen jaar bezocht hebt je direct of indirect aan geld hebben opgeleverd. Valt tegen, hè?

Zelf doe ik het daarom niet meer dan een keer of vier per jaar. Mijn tijd is waardevol voor me. De jouwe voor jou ook?

Proost!

Corien

Corien Oenema

Over de auteur
Corien Oenema is online media-ondernemer. Via haar persoonlijke platform www.corienoenema.com geeft ze online trainingen aan zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers die een betekenisvol en winstgevend online bedrijf willen, vol ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een online community met méér dan 20.000 volgers. Leden hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers.
artikelen
Gerelateerde artikelen
Ondernemen

4 vragen voor als het niet goed gaat met je onderneming

2 min lezen
Ondernemen

Moeiteloos je project afronden met deze 7 stappen

5 min lezen
Ondernemen

Hoe verwachtingenmanagement tijd bespaart

3 min lezen