Branded Content

Optimaal bureau: verhoogd plezier en productiviteit

2 min lezen

Verhoog plezier en productiviteit, met het juiste bureau.

Prettig werken, in een comfortabele en gezonde werkomgeving. De laatste jaren besteden we steeds meer aandacht aan de inrichting van onze werkplek. Met voldoende licht, veel ruimte, een prettige akoestiek én aandacht voor ergonomie. Ook een passend bureau hoort daarbij.

Van administratief medewerker en grafisch designer tot IT’ers en callcentermedewerkers. Het aantal beroepen waarbij we steeds meer, vaker en lánger zitten, is het laatste decennium explosief gegroeid. Daarmee neemt ook de noodzaak tot een prettige en comfortabele werkplek toe.

Stevige constructie, ruim werkoppervlak.

Gezond en prettig werken begint bij de juiste zithouding. En net zoals de stoel, speelt ook het bureau hier een zeer belangrijke rol in. Is uw bureau net iets te hoog of juist te laag? Dan kunt u op den duur last krijgen van (ernstige) arm- nek of schouderklachten. Ga dus eerst na wat de optimale hoogte is voor uw houding en gebruik deze informatie om uw ideale bureau te vinden.

Verstelbare bureaus.

In een professionele werkomgeving met een groot aantal medewerkers is het raadzaam om te kiezen voor bureaus die verstelbaar zijn in de hoogte. Handig: zo stelt elke collega het bureau eenvoudig af op zijn of haar ideale zithouding. En komt er een nieuwe collega bij? Dan is het niet nodig om een compleet nieuw bureau aan te schaffen.

Sta-bureaus.

Bij zittende beroepen is het natuurlijk ook prettig om zo nu en dan eens even de benen te strekken. Dan bieden zogenaamde ‘sta-bureaus’ dé oplossing. Dit zijn bureaus die collega’s zelf eenvoudig kunnen verstellen. Voordeel is dat er gewoon doorgewerkt kan worden, maar dan staand. Met deze oplossing staat u ook sterk in uw schoenen als de arbeidsinspectie een onverwacht bezoekje brengt aan het kantoor.

Bureaucombinaties: Gispen.

Ga ook uw andere wensen na: wilt u een enkel bureau? Of zoekt u wellicht bureaus voor duo’s of zelfs om met z’n drieën of vieren aan te werken? Er bestaan tal van handige combinaties. Een toonaangevende aanbieder is bijvoorbeeld Gispen. Hier kunt u terecht voor tal van bureaucombinaties, eventueel zelf op maat gemaakt voor uw wensen.

Denk ook aan akoestiek.

Als het werk erom vraagt om met meerdere collega’s tegelijk aan één bureauopstelling te werken (of in dezelfde ruimte) dan is ook de akoestiek een belangrijk punt om aan te denken. En ook het bureau kan hier een bijdrage aanleveren. Zo kunnen duo- en quatrobureaus vaak worden voorzien van tussenschermen die de akoestiek verbeteren, storende geluiden dempen en zorgen voor meer privacy.

Maak een weloverwogen beslissing.

Kies dus niet zomaar het eerste bureau dat u tegenkomt. Kijk eens rustig rond, bedenk wat uw wensen en eisen zijn en laat u adviseren door een professioneel bedrijf die gespecialiseerd is in kantoorinrichting. Een hoogwaardige bureautafel herkent u doorgaans aan een stevige constructie en ruim werkoppervlak. Daarbij is ergonomie natuurlijk ontzettend belangrijk. Het is zelfs vaak een keiharde voorwaarde van de arbeidsinspectie. Plus: wie prettig zit, werkt plezieriger en is productiever. Een win-winsituatie dus!