HR

Sollicitatiegesprek: tips voor de interviewer

2 min lezen

Leidt u binnenkort een sollicitatiegesprek?

Toon interesse, neem de tijd en versterk uw employer brand. 5 tips voor een soepel en succesvol gesprek.

Sollicitatiegesprek voeren? Tips voor de interviewer.

Tijdens een sollicitatiegesprek verwacht u van de sollicitant uiteraard dat hij zijn best doet en goed voorbereid voor de dag komt. Logisch. Maar voor u als interviewer is dit net zo belangrijk. Grijp het gesprek aan als kans om het employer brand van uw organisatie te versterken en laat de kandidaat met een goed gevoel naar huis gaan. Brunel geeft 5 tips voor een prettig, soepel en succesvol gesprek.

Tip 1: bereid u goed voor

De kandidaat heeft interesse in uw organisatie en zoekt een nieuwe werkgever waar hij zich prettig voelt. Laat merken dat uw organisatie zijn ideale werkplek is door ook interesse te tonen. Bereid u dus goed voor, net zoals de kandidaat dit voor u doet. Laat tijdens het sollicitatiegesprek weten dat u op de hoogte bent van zijn werkervaring, kennis, specialisaties en hobby’s.

Tip 2: stel open vragen

Terwijl de kandidaat de ideale werkplek zoekt, bent u op zoek naar de ideale werknemer. Probeer dus zoveel mogelijk informatie los te krijgen tijdens het sollicitatiegesprek. Stel zoveel mogelijk open vragen. Dit zijn vragen die de kandidaat niet met alleen ‘ja’ of ‘nee’ kan beantwoorden.

Een voorbeeld: op de gesloten vraag ‘Heb jij ervaring in projectmanagement?’ kan de kandidaat alleen ‘ja’ of ‘nee’ zeggen. Maar stelt u de open vraag ‘Waaruit blijkt dat je ervaring hebt in projectmanagement?’, dan zal de kandidaat een uitgebreider antwoord moeten formuleren.

Tip 3: vraag dóór

Geeft de kandidaat een antwoord? Wees niet te snel tevreden en vraag zoveel mogelijk door. Hierdoor geeft u de kandidaat ruimte om meer te vertellen over zijn ervaringen, geeft u sturing aan het gesprek én hebt u aan het einde van het sollicitatiegesprek zoveel mogelijk nuttige informatie vergaard.

Tip 4: bouw stiltes in

Tijdens een sollicitatiegesprek kan het wellicht verleidelijk zijn om continu door te praten. Toch kan een korte stilte erg functioneel zijn. Is de kandidaat klaar met praten, maar bent uzelf nog niet helemaal tevreden over het antwoord? Als u een korte stilte laat vallen, dan kan dit de kandidaat prikkelen om verdere toelichting te geven. Vaak gaat het dan vanzelf. Maar let op: laat de stilte niet te lang duren. Dat kan juist een ongemakkelijke sfeer opleveren.

Tip 5: laat vooral de kandidaat aan het woord

Als interviewer is het uw taak om zoveel mogelijk te weten te komen van de kandidaat. Past hij of zij in uw organisatie? Beschikt hij of zij over de nodige kennis en ervaring? Een sollicitatiegesprek is vaak voor beide partijen spannend en gaat snel voorbij. Laat daarom de kandidaat zoveel mogelijk aan het woord. Natuurlijk, vertel de kandidaat ook over uw organisatie, maar overdrijf hierin niet. Vertel simpelweg niet te veel. Of vraag de kandidaat wat hij of zij van de organisatie weet.

Sollicitatiegesprek: denk aan uw employer brand

Het employer brand van uw organisatie is van onschatbare waarde. Houd dit zeker ook in gedachten tijdens uw sollicitatiegesprek. Hoe denkt de sollicitant straks over uw organisatie als hij de deur uitloopt? En wat vertelt hij tegen andere potentiële talenten, vrienden en familie?

Laat altijd een positieve indruk achter door interesse te tonen en tijd en moeite te steken in de kandidaat. Zo haalt u altijd het maximale uit een sollicitatiegesprek, óók als u op voorhand ziet dat de kandidaat beter matcht met een andere organisatie.