HR

Steden met grootste banengroei

2 min lezen

Grote stad, banen zat

Een stedentrip is geen slecht idee als je dit voorjaar op banenjacht bent. Sinds 2008 is het aantal vacatures in Nederland niet meer zo hard gestegen. Elk kwartaal breken we weer een record in het vacature aantal. Een groot deel daarvan komt op het conto van onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen. Kortom: banen zat in de grote stad.

Dit voorjaar hangt het werk in de lucht

Het voorjaar is een populair moment om te solliciteren. Vrijwel ieder jaar komen in deze periode meer vacatures vrij dan in de winter. Cijfers van onder andere het CBS laten deze piekmomenten duidelijk zien. Dat maakt van het voorjaar het ideale moment om die droombaan binnen te slepen en er een succesvol jaar van te maken. Misschien als manager? Als administratief medewerker of als ICT-specialist? De mogelijkheden zijn eindeloos. Tenminste… wel als we naar de grote steden kijken.

Vacatures van Rotterdam tot Groningen

Grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht laten op dit moment een duidelijke banengroei zien ten opzichte van de rest van het land. Dit hangt samen met het feit dat er veel banen bij zijn gekomen in de zakelijke dienstverlening bij banken, consultancy- en adviesbureaus en advocatenkantoren. Deze zitten vooral in de grote steden.

Daarnaast geven consumenten weer meer geld uit in de stad. Wel zijn er per stad opvallend heden en zichtbare verschillen tussen de sectoren. Zo kunnen mensen met ervaring binnen de technisch-uitvoerende branche hun hart ophalen in Utrecht. Terwijl in Amsterdam op het gebied van recruitment enorm veel uitdagingen liggen. Ben je een secretariële of administratieve werkzoekende? Dan is Rotterdam absoluut veelbelovend.

Bouw, groei, ontwikkeling

De snelle banengroei in de grote steden heeft allerlei redenen. Met de economische crisis fris achter ons, is het vertrouwen terug. De steden gonzen van mogelijkheden. Ze worden groter en groter, dus de bouw trekt aan. Mede daardoor willen bedrijven weer volop investeren. Ook in medewerkers. En doordat de bruisende steden een trekpleister zijn voor toeristen en studenten, is er voor iedereen genoeg te doen. Die overvolle steden moeten natuurlijk wel blijven draaien.

[miptheme_quote author=”Jobbird” style=”boxquote text-left”]Het voorjaar is een populair moment om te solliciteren. Vrijwel ieder jaar komen in deze periode meer vacatures vrij dan in de winter. [/miptheme_quote]

Droombaan in de stad

Met maar liefst 300 banen en duizenden vacatures in Rotterdam, is dit de stad die anno 2017 het meest is opgekrabbeld. Rotterdam werd zwaar getroffen door de crisis. Maar liefst 12 procent van de beroepsbevolking zat thuis. Intussen worden de achterstanden langzaam weer weggewerkt. In Amsterdam en Utrecht is zelfs nog meer werk te vinden: deze hoofdsteden gaan aan kop qua aantal vacatures. Andere grote plaatsen zoals Den Haag en Groningen volgen snel.

Heb jij je droombaan nog niet binnen? Neem dan ook eens een kijkje in de grote stad. Daar zijn banen zat.

Bron: Jobbird