HR

Vind uw droombaan met deze finance vacatures

2 min lezen

Als financieel talent op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Met de aantrekkende economie nemen de carrièrekansen voor financials weer toe. Er is meer variatie in vacatures dan voorheen. We lichten enkele interessante functies uit.

In de financiële sector is er aan openstaande finance vacatures geen gebrek. In een wereld die steeds sneller verandert, snakt de sector naar nieuw talent. Er is toenemende vraag naar high potentials: collega’s die de wereld van morgen begrijpen. Dit biedt uiteraard mooie kansen voor wie openstaat voor nieuwe uitdagingen.

Financial Controller

Een vacature die regelmatig voorbijkomt is die van ‘financial controller’. U komt ‘m vaak in twee smaken tegen: junior en senior. In deze functie ontfermt u zich over onder meer jaarrekeningen, financiële (management)rapportages en DNB-rapportages. U bent het ‘financieel geweten’: u zorgt voor scherpe cijferanalyses, zorgt dat alles op financieel gebied helemaal in orde is. Ook levert u waardevolle verbeterplannen aan voor de financiële huishouding. Een mooie baan met veel ruimte voor creativiteit.

Project Management Ondersteuner

Een andere interessante job in de finance is die van Project Management Ondersteuner (ook wel PMO’er). Agenda’s beheren, meetings inplannen, de nodige stukken verzamelen en notuleren om vervolgens strakke financiële planningen op te stellen. Als PMO’er ben je de rechterhand van projectmanagers. Je ondersteunt hen bij ad hoc issues en vaak zijn er interessante doorgroeimogelijkheden.

Junior Finance & Risk Specialist

Fantastisch voor high potentials die voor het eerst de arbeidsmarkt betreden: een job als Junior Finance & Risk Specialist. Vaak start u met ondersteunende activiteiten op de Finance- en Riskafdeling. Hierbij bijt u zich vast in uitdagende projecten, denk aan rentederivaten en Customer Due Dilligence.

Tip: er bestaan werkgevers die u ‘on the job’ trainen. U leert dan in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. U doet dus waardevolle werkervaring op, tegelijk investeren dergelijke werkgevers graag in hun mensen. Dit betekent vaak dat u na verloop van tijd kunt doorgroeien naar bijvoorbeeld senior functies in risicomanagement.

Neem de stap

Bovenstaande drie vacatures zijn slechts een greep uit de vele functies waaruit u kunt kiezen in de finance sector. Als u een nieuwe uitdaging zoekt, kijk dan niet alleen naar de functie zelf. Natuurlijk is dit belangrijk, maar vergeet ook de secundaire arbeidsvoorwaarden niet. Een dikke leasebak is toch mooi meegenomen. En vaak is dit er wel uit te slepen tijdens de onderhandelingen. Kijk ook of de werkgever bij u past en of er doorgroeimogelijkheden zijn.

Snel aan de slag

Kortom: wilt u lekker snel aan de slag bij een andere werkgever? Ga dan nu op zoek naar een passende vacature. U vindt er altijd één die bij u past.